Szymon Milonas
Jestem założycielem Wine rePublic i zajmuję się rozwojem firmy. Wynajduję ciekawych ludzi do Zespołu i sprawdzam nowe obszary dla działalności Wine rePublic.
Lubię dzielić z ludźmi – klientami, studentami – radość w odkrywaniu wina podczas degustacji, szkoleń i kolacji. Stale uczę się o winie i staram się rozpowszechniać, demokratyzować tę wiedzę. Wspieram także import i sprzedaż wina.
Moje ulubione wino to:
Magnum, a jeśli nie szczep, to wina musujące :-). Lubię zwiewność różowego musującego wina na aperitif, ale też cenię długo dojrzewane Cavy do jedzenia. Lubię wina o zdecydowanym smaku robione nietypowo np. jak sherry, ale też klasyczne, dojrzałe mieszanki Bordeuax.
Moje pasje i zainteresowania:
Poza pracą i rodziną (jestem żonaty, mam dorosłego syna i dwójkę małych dzieci), trenowałem badmintona, tenisa i jazdę na rowerze. Lubię zapalić fajkę i wypić dobrą kawę. Uwielbiam czekoladę! Moim marzeniem jest to, że wszystkie moje pasje kiedyś się połączą.
- Członek Zarządu Stowarzyszenia Sommelierów Polskich
- Akredytowany nauczyciel kursów Wine and Spirit Educational Trust
- Absolwent kursów sommelierskich w USA (Certified Specialist of Wine, WSET Advanced), Austrii (Court of Master Sommelier), Anglii (WSET Approved Program Provider) i Polsce (Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów)
- Certyfikowany specjalista win z regionów Valpolicella i Jerez
- Absolwent kursów na temat win włoskich, francuskich i niemieckich
Michał Stykowski
Zajmuję się opieką nad klientami HoReCa i B2B. Prowadzę szkolenia z zakresu wiedzy o winie i degustacje komentowane. Można się ze mną kontaktować także w sprawach związanych z doborem karty win do restauracji, aktualnej oferty, szkoleń winiarskich, jak również organizacji eventów i degustacji.
Moje ulubione wino to:
Moim ulubionym winem z oferty Wine rePublic jest Tr3smano, wino ze szczepu Tempranillo z apelacji Ribera del Duero.
Moje pasje i zainteresowania:
Poza winem pasjonują mnie gotowanie, sporty walki i muzyka. Od 15 lat jestem obecny na polskiej (i nie tylko) scenie muzycznej jako dj. Moim marzeniem jest zrobienie WSET Diploma i studiów podyplomowych z zakresu enologii na UC Davis.
Absolwent kursu WSET III.
Kamil Górski
Koordynuję biuro, zajmuję się administracją oraz organizacją kursów WSET.
Moje ulubione wino to:
Brunello di Montalcino
Moje pasje i zainteresowania:
Oprócz bycia szczęśliwym mężem i tatą czwórki dzieci jestem również amatorem kolarstwa, lubię także muzykę klasyczną i jazz.
Absolwent kursu WSET II